zaterdag 28 mei 2016

24 mei Amsterdam... kachel....

Na een stop in Volendam (koud/nat) zijn we dinsdag 24/5 doorgezeild naar Amsterdam. Daar zou Rob Beute (Rob durft mijn sms'jes niet meer te openen) onze kachel komen afleveren zodat we (Robert) die weer kon monteren. We liggen in de Amsterdam Marina in Amsterdam Noord. Na wat sjansen met de havenmeester hebben we een (veel te grote) 18 meter box met zicht op het IJ J. Topplekje! Het is een prachtige haven op de oude NDSM werf die volop in ontwikkeling is. Met veel leuke tentjes, initiatieven en – door de IJverenvlakbij CS, de Houthavens etc etc
Robert is een groot deel van de avond bezig met de kachel en als hij eindelijk zit….. weer storing!!! Bijzonder dat VdP blijft lachen en nooit moe wordt van dit soort tegenslagen, ik moest er wel bijblijven. Soms zit hij 100% in de bakskist en is hij bang er met kramp niet meer uit te kunnen komen, het lijkt wel een slangenmenss.

Na de klus, even een stoel zoeken  een wijntje in de IJkantine. (Gelukkig houdt ons elektrisch kacheltje de boot lekker op temperatuur)

Woensdagochtend (25 mei) 8 km hardgelopen en zo weer een deel van Amsterdam Noord leren kennen (Tuindorp Oostzaan), vervolgens gebeld met Rob en hij weer met de leveranciers en met deze instructies gaat Robert weer aan de slag (in de nauwe bakskist). Hij kan er niet met twee schouders in, anders komt hij vast te zitten. Alles op de tast en af en toe kan ik door onderin de boot te kruipen wat helpen. Na 4 uur prutsen… een nieuwe poging en ja hoor ….. na 7 minuten (moment dat de storing optrad)…. Geen storing meer, na 20 minuten nog niet => probleem opgelost! Achteraf is het leven simpel, zo ook het verhelpen van een storing F10, zorg dat de Webasto GEEN valse lucht kan trekken dan gaat hij in zijn "veiligheid" oververhitting.

We zijn uitgenodigd om mee te eten bij de familie Boerboom in Broek in Waterland. We besluiten te gaan lopen zo’n 10-12 km. Prachtig stuk door Noord, via een pontje, naar Broek gewandeld. Zeer gezellig avondje, lekker gegeten, veel gelachen, leuke afscheidskadootjes en een lieve kaart meegekregen…Mazzel dat de Boerboom ons terug wilde brengen, nooit verwacht. 

kantoor aan boord

Geen opmerkingen: