vrijdag 30 juli 2010

30 juli Scheveningen=>IJmuiden 23 mijl, stroom tegen

Ja hoor, om 0700 ging de wekker! Opstaan, eitje bakken, fiets klaarmaken en op weg naar het tramstation achter het Circustheater. Om 0818 moest Vic de trein hebben wilde hij om 1050 bij het Veerhuis in tenue in de keuken staan. Gelukkig liepen we de 2 km met de iphone van vic snel en pakte vic de tram van 0800, en was op tijd op het werk. Een mooie fietstocht over de boulevard en na een douche waren we om 0900 aan het ontbijt (niet annick, geen len en geen nikki).
We voeren rond 1000 de haven uit en waren al gauw in gezelschap van len die de pavane uitzette, snelheid moest omlaag en het wachten begon. Na 1,5 uur was er een Geep aan de haak en een uurlater kwam een zeer forse Makreel. Na deze vangst werd alles opgeborgen, Dianne zou beide vissen 's avonds voor het avondmaal bereiden (nikki en annick aten hamburger). Een Geep is een vis die een groene graat heeft handig maar zeer byzonder, beide vissen hadden een totaal andere bite.
Om 1600 voeren we IJmuiden binnen en kregen een mooie box waar we voor 20 dagen een plekje vroegen. Diesel getankt en iedereen ging een uurtje naar het strand, de zon was heet...
Zaterdag gaat Dianne naar Stavoren met het OV en de rest gaat de boot soppen en naar het strand.

Geen opmerkingen: