zondag 28 juni 2015

zondag, kirkwall-farsund

een nacht die in het teken stond van 'motoren' tot de late ochtend bleek het dat de motor bij moest staan, we hadden wnw 3. 3 Bf is met zeegang erg weinig op ze. In de middag draaide wind naar ene 3-4 bft en liepen we een uur of 7-8 prachtig op de zeilen, rond ons lagen mede zeilers die allemaal zodicht mogelijk de zgn. Rump lijn volgden. De middag was koud met prachtige luchten en af en toe een waterzonnetje. Ik heb 5 lagen aan, 2 maal warmte ondergoed 2 fleezes en een jack, 2 warmte onderbroeken, zeil broek en een niet te missen muts......Hiermee is het prima te doen achter de buiskap, geen buiskap is echt afzien is onze conclusie. 
Rond 1400 draaien we 40 graden en gaan door de 'schiplinie' heen, 1 schip kruiste voor ons, een wachter. Rond 1800 starten we de motor en om 2000 gaat Henk achter de pannen. Na een moeilijke keuze werd het chorizo, gele rijst, erwten, ui, knoflook.......heerlijk pittig. De verwachte aankomsttijd eta is 00130.
momenteel heb ik 1,5  uur 'rust' om lekker te lezen, op dit moment op de e-reader. heerlijk....
Aankomst 0130, afmeren, 0200 champagne! We did it, veel motoren, enkele stukken prachtig zeilen......Mist, Regen, waterig zonnetje, zeer spannende invaart met veel leerpunten :)...vraag de crew!
Om 0230 toen we te kooi wilden gaan kwam Brainwash, winner 1220 nog naast ons. Te kooi.



Geen opmerkingen: