donderdag 25 juni 2015

woensdag,laatste deel 1e track

de nacht was heerlijk, dubbel rif, kleine fok (ingerold)......we bleken echter maar 130 graden hoeken te maken, schoten dus geen meter op!!!!!!Stom stom.
De woensdag ging de tor aan! wind ruim onder de 10 knopen NOORD.....de wacht bleef 3 op en 6 af, zelfde tijden/schema/personen. We liepen op de motor zo'n 6,5 knop gemiddeld afh. van de wind/stroom. Door het motoren en de zeegang was  het slapen een challange... je gaat van links naar rechts en ook 'schuif' je op je vel heen en weer. Ach beetje afzien hoort erbij. Om 1100 bleken we nog zo'n 15 mijl te moeten varen en zagen we de eilanden opdoemen in de horizon, weer een echt columbus gevoel, duidelijk adrenaline stijgend. Rond 1300 lliepen we binnen en kregen wat getoeter en applaus, leuk!!
schip klaarmaken en om 1400 gingen we naar de workshop "wat is de ervaring en wat is er geleerd" dit deden we in de sailingclub. Na een stroeve aanloop werden er veel interessante zaken gedeeld en bleken we qua schip en voeding duidelijk bij de beste. Geen schade en geen instandmaaltijden die met , we vertelde even onze gele rijst met paksooij etc waardoor we vele jaloerse blikken kregen. 
We wandelde door de mainstreet en gingen borrelen aan boord, het wachten was op de havenmeester voor de diesel. Om 1800 was de dame er en vulde we de Zeerob af met zo'n 120 liter (ROOD), bon dus in het scheepsboek. In NL is rode diesel ALLEEN voor beroepsvaart en krijgen jachten grote boetes voor het tanken hiervan, eens pa?!
Ik had de mannen uitgenodigd om lekker te gaan eten, na een ronde gingen we naar de place to be, Hotel......Kirkwall, we aten heerlijke crab, haring (zure), kip, monkfish en zeebaars met een lekkere fles rioga.... Om 2100 gingen we naar het lekkere warme schip voor onze champ, waarna we nog een paar  bb namen en om 0100 boordtijd te kooi gingen. De avond was zeer aangenaam met diverse diepgaande gesprekken over betrokkenheid, moraliteit, amoraliteit en de staat van de economie in Nederland. Ook Gerrit is natuurlijk een lezer van "'t kan niet waar zijn" dus de gesprekken leken erop dat we bij het slapen gaan de economie duidelijk hadden verbeterd.


Geen opmerkingen: