woensdag 21 juli 2021

Cherbourg

17 juli


E-routes had ook in Frankrijk een mooie route bedacht met de diverse hellingen, pfff. 

Hierna konden we de e-bikes bij de havenmeester ophalen, jawel met helm en mandje. Top! We plannen naar de Cape Hague te karren, echter na 25 km wordt het koud. Koud door wind en soms afdalingen met zo’n 40km, in een T-shirtje. We vinden nog een mooie Boulangerie waar we een lekker broodje scoren, uiteindelijk hebben we een prachtige tocht gefietst en zijn rond 16.00 weer in de haven om te chillen. Een boot heeft altijd klussen en ook het werk gaat door. Robert moest even een paar uurtjes achter de PC. 

Rond 1900 gaan we in ‘net’ , dwz hakjes en blouse, met de crew van de Iskander en Chiara naar een prachtig restaurant in Cherbourg.  We hebben een mooi diner en lachen wat af, die Fransen zullen wel gedacht hebben….alle Hollanders aan het gehoorapparaat?!

Terug in de haven is nog een Beerenburg of Whiskey aan boord van de Iskander en om 2400 leggen we ons hoofd op het kussen. Morgenmiddag naar Camaret, er is sinds vanmiddag met Grote Mees al app-contact over testen etc. Zij rijden zondag naar Brest waar de boot ligt.




















Geen opmerkingen: