dinsdag 20 juli 2021

Zomer 2021 Bretagne

De Zeerob ligt al een paar weken in Amsterdam; we hadden met Hindeloopen de afspraak dat we per 20 juni weg zouden zijn (Robert zou met Wim 3hoekNoordzee varen, maat afgelast), en tja, dan moet je natuurlijk ook weg. Maar wij waren ook nog niet klaar met werk.

En in Amsterdam was genoeg te doen. De woonboot van Annick naar de werf, vloer schuren, schilderen, zonnepanelen erop……en dan kunnen we af en toe vast spullen brengen naar de Zeerob.


Maar op donderdag 8 juli was het dan toch zover. Robert kreeg een lift van Wim, die de zonnepanelen aansloot op de ‘Iris’. En Dianne nam gelijk na de 2e vaccinatie de trein naar Amsterdam. En daar startten we met een paar heerlijke dagen Amsterdam. Natuurlijk nog even naar de woonboot kijken, lunchen met Annick en Mente bij Jacob van Lennepkade 5 (aanrader), Robert op tijd naar Schiphol waar hij nog een meeting had met een prospect voor advies, lekker naar het Stedelijk Museum met een prachtige tentoonstelling over Surinaamse kunst, maar ook de vaste collectie was zeer de moeite waard.  Daarna heerlijk uit eten bij MasMais (de nieuwe zaak van Jim en zijn compagnon en Jim is dan weer de partner van Pien en schoonzoon van Ruud en Els, ook een aanrader!). 







Naast heerlijk eten ook een mooi blond biertje op de tap. Op onze vouwfietsen crossten we heel Amsterdam door. Wel elke keer denken aan ons mondkapje, die we op het IJveer moeten dragen…

Zaterdag pikken we nog spontaan een voorstelling mee in het kader van het IJfestival. Buiten is een tribune opgesteld met zicht op het IJ en een drijvend podium. Daar vindt een talkshow ‘Walden’ over het water en de toekomst. Heel actueel en interessant, gaan we ons wapenen tegen bijv het water of gaan we meebewegen, momenteel erg actueel. 






Op zondag (na ons eerste hardlooprondje via de app e-route) kregen we nog heel gezellig onze Overlangelse buren, Carel en Hanneke, op de borrel en te eten. Kortom heel veel gezelligheid in Amsterdam. En tussendoor moest er nog wat gewerkt worden, want dat gaat altijd door…..(En Dianne had nog een enorme Bijenkorfbehoefte die gestild moest worden, nix gekocht trouwens). Robert moest nog een paar kabels trekken voor het internet aan boord en dan ligt alles open… tevens is de impellor vervangen en de olie gecheckt.

Laat in de middag komt de Kleine Walvis nog in de NDSM werf aan, gezelligheid weer. 






Maar maandag de 12e kregen we de kriebels. De zee trok en en om 7 uur ‘s ochtends vertrokken we richting IJmuiden om vervolgens door te varen naar Scheveningen. Daar had Dianne om 17.00 uur een afspraak voor een PCR test; zou nodig zijn om Frankrijk in te komen als de 2e vaccinatie nog geen 2 weken oud was. 

Het was een lekker relaxted tochtje. Om er weer in te komen zeg maar. Weinig wind, dus zonder enige stress waren we al om 14.00 uur in Scheveningen. Gelijk na aankomst op de fiets naar Vrolijk; een prachtige watersportzaak waar we nog het nodige wilden aanschaffen. En een paar mooie pilots gekocht over Bretagne bij Datema (zit daar ook).  De voorbereiding kan nu echt beginnen…


Dianne dacht tussen de buien door even de test te laten doen. Maar die planning liep flink in de soep….hoosbuien, straten blank... Ik kan me niet herinneren ooit zo nat te te zijn geregend. Zwemmen met kleren aan is er niets bij…. Ook de test locatie gaf weinig vertrouwen, nog niet eerder een wattenstokje zo ver in mijn keel gehad en bijna ruzie met de tester (…). De volgende dag bleek dat ik nog geluk had gehad en dat deze organisatie alle teststraten dicht deed. Ze kunnen de vraag niet aan.  (Ik kreeg de uitslag van de test van maandag ook pas vrijdagavond toen we al lang en breed in Frankrijk waren en niemand ook maar iets gevraagd had over een vaccin of test….)

 

‘S Avonds halen we in Scheveningen De Kleine Walvis binnen. Zij hebben geen bui gehad (…). We borrelen gezellig tot het 24.00 uur is en dan wordt er ineens gezongen… Dianne jarig. Superleuk!





13 juli 

Hardlopen over het strand; hoe heerlijk is dat!

En dan slingers, verjaardagsbezoek van Annick, Mente en Maurits, taart; ik ben echt jarig!

Na de taart vertrekt De Kleine Walvis richting Zeeland, met een ‘bumpy’ tocht horen we later. En ze hebben gelijk getest of ze onder de Haringvlietbrug door kunnen, met tikkende antenne tegen de brug, terwijl ze met de drone filmden…. Kortom sensatie… Het is weer goed gegaan en het was fantastisch, hoorden en zagen we via appjes en filmpjes. Doel was bereikt: mosselen op de Willemstadsewijze, aanrader.

Wij hadden nog een lekker chill dagje in Scheveningen. We ontdekten (voor het eerst..) het oude heel gezellige centrum van Scheveningen, wisselden onze boekenbon van Victor in voor tijdschriften en een lekker boek, vulden de voorraad aan voor de eerste grote tocht en gingen ‘s avonds uit eten ter gelegenheid van Dianne’s verjaardag bij een prachtige zaak (Italiaan) vlakbij de boot in het het nieuwe deel van Scheveningen. Echt een aanrader. 





Geen opmerkingen: