dinsdag 9 augustus 2011

7 en 8 augustus


6 augustus
De wekker gaat om 06.30 uur!! Victor en Annick moeten de trein halen van iets voor half 8 en de crew van de Zeerob zwaait ze natuurlijk uit. Om 07.15 uur stonden we met z'n allen op het station; alles liep gesmeerd en zo vertrokken Victor en Annick na een paar dagen bootleven weer naar huis.
De achterblijvers hadden een lange dag (waar vooral Dianne nogal last van de eerste paar uur..) Zo kwam het dat wij om 09.00 uur al liepen te winkelen in Rendsburg en we ondekten dat nog lang niet alle winkels open waren. Dat zijn we niet gewend.
Verder nog eens voor de zoveelste keer het weerbericht bekeken. Volgens onze eigen programma's was het vandaag goed te doen om de Duitse bocht uit te komen en dan door te varen naar Vlieland. Vooral de Duitse bocht is struikelblok en daar staat vanavond weinig wind (en de dagen daarna veel..). Het besluit wordt genomen; we gaan vandaag en varen in 1 x door.  De supermarkt wordt nog aangedaan, afscheid van de andere Nederlanders op de kant en gewoon gaan.....
Rond half 6 's avond waren we bij Brunsbuttel. Inmiddels bij toerbeurt allemaal weer bijgeslapen. Ondertussen gekookt: Lennard aardappelpuree, kipvleugeltjes en salade. Dit allemaal verorberd op de Elbe.. hoe zo wind. De stroom ging meelopen en zo vlogen we met circa 9 al 10 knopen de Elbe af.
Het wachtschema ging in en Dianne en Lennard waren vanaf 22.00 uur aan de beurt. Daarna 3 uur op, drie uur af.  De wind trok aan en en langzaam ging het 2e rif er in, het was een sw windje van 19-30 knopen, de zeerob liep van 0-10 knopen, eerste tijd ging het matig, weinig wind, dus vissermannen. dwz grootzeil op en dan motor bij en 'aan de wind' varen net als de vissers. Later ging de genuea 70% uit met dubbel rif, motor uit en blazen. We lagen continue met zon 30% graden helling, lange slag/korte slag, dwz ieder uur overstag tussen de eilanden en de scheepvaart route..............waren we alleen op de wereld................nobody kwamen we tegen............
in de middag af en doe len's koppie buiten en di op de bank, warm met boekje. vdp zat buiten in de zon met regelmatig een bui tje regen/zout over. het schip liep lekker af en toe een paaltje (len.... dat een boot alles kan hebben geloof ik niet) .
Wat stuk ging gaande de tocht  anders dan een 'overstroomde toilet' (....),  verbogen radar....maar wie geen klussen wil nemen geen schip.
Om 1600 besproken naar lauwersoog te gaan, hier kwamen we tegenstrooms aan om 2200, het was voor vdp nog even spannend om tussen de banken door te surfen, max 12.1 knoop.
om 2230 was er een heerlijk maaltje waar we heerlijk op aanvielen, volgens len had hij de hele dag aan de 'lijn' gedaan.............was na het eten te niet gedaan. om 2300 viel vdp om, len en di gaan nog aan de drank!!!!

Geen opmerkingen: