maandag 8 augustus 2011

5 augustus Rendsburg

De tapa's van gisteravond vielen ons zwaar op de maag. Reden te meer om weer eens de hardloopschoenen aan te trekken. Robert en Dianne vertrokken dus al redelijk vroeg om de omgeving van Laboe al rennend verder ter verkennen.
Victor, Lennard en Annick gingen op zoek naar de bakker en de supermarkt zodat we na een prima ontbijtje richting het Kielerkanaal voeren. Bestemming van vandaag: Rendsburg. Vandaaruit zouden Victor en Annick de volgende dag met de trein weer naar huis gaan.
In de sluis zagen we flink wat roeiers. Even later kwamen er twee jochies naar ons toe met de vraag of wij ze wilden slepen naar een meer dat op circa 15 kilometer lag na de sluis. Zo werden de verschillende boten gevraagd en hadden de meeste motor-/zeilboten een roeiboot op sleeptouw. We kregen nog een pak koekjes aangeboden als dank! Rendsburg was op circa 30 kilometer. Eenmaal de haven gevonden (....)werden we hartelijk opgevangen door verschillende Nederlanders. Belangrijkste onderwerp was: de windvoorspelling van de komende dagen. Storm, verwaaid liggen, eind volgende week vertrek.... Dat klopte nog niet met onze voorspelling. Kortom een stresserig sfeertje waarbij iedereen elkaar angst aanpraat over de wind in de Duitse bocht.
Wie er ook lagen waren Pieter en Dianne (jaja) van de rode Breehorn 41 de Crazy D (ianne). We hebben hen al vaker ontmoet in Noorwegen, Lelystad etc. Het duurde niet lang of we zaten gezellig bij ons in de kuip te borrelen en Breehorn ervaringen uit te wisselen over teruglopende vuilwatertanken, water in de boot, maar ook over zeileigenschappen en trots op de boot (die van hen is 1 jaar jonger en Pieter had er net de 1000 mijls mee gevaren). Het was zo gezellig dat we tegen achten besloten ons naar het havenrestaurant te begeven......


Geen opmerkingen: