zondag 5 augustus 2007

Zaterdag 3 augustus, dagje Texel


’s Ochtends per tandem (len en annick), fiets en vouwfiets naar Den Burg. Daar geshopt en een lunch genuttigd. We hadden begrepen dat er aan het strand bij Paal 17 een Braziliaans festival was met salsadansen, panna (straatvoetbal) en allerlei demonstratie-vechtsporten. Per fiets dus in de volle tegenwind naar paal 17. Len en Vic waren gelijk verkocht en konden meevoetballen in de kooi. Dianne, Robert en Annick vonden en prima plekje op het terras van de strandtent in de zon met uitzicht op strand zee, allerlei activiteiten en een muziekje. Wat wil je nog meer.
’s Avonds hadden we kaarten kunnen reserveren voor ‘Klif 12’, een theaterrestaurant in Den Hoorn (weer 7 kilometer fietsen heen … en terug). De fietstocht was even afzien (voor de oudjes dan), na een tocht naar Den Burg, het strand, terug, een half uurtje rust en weer verder.
Het was een warm welkom bij Klif 12 met een gepersonaliseerde menukaart. We zaten nog niet en ons werd gevraagd of we al een gedicht hadden gehoord die dag. We mochten een gedicht uit een hoed pakken dat werd voorgelezen: alles heeft zin, behalve mijn vriendin, die heeft geen zin. Lennard heeft de tekst om te bewaren. Hoewel we eerst boven in de zaal zaten, mochten we al snel naar beneden op de eerste rang, vanwege een dubbele boeking. Mazzel!!
Lennard had al snel contact met Patrick van de techniek die hem wegwijs maakte in het licht en geluid.
Het was een geweldige verrassende avond. Het saladebuffet werd ingeluid met een geweldig lied, tussen de gangen door ook prachtig cabaret en zang. We waren het eens dat de rap over een vmbo-er die pas z’n profiel had gekozen en nu op Texelkamp was met school toch wel het knapst was. Maar we genoten ook van een heel mooi gevoelig Zweeds liedje dat door een van de dames werd gezongen. Het was voor alle vijf een heel bijzondere en gezellige avond. Het terugfietsen (om half 12 nog weer 7 kilometer terug, viel reuze mee). Onderweg nog even een stop om naar de Texelstroom te kijken en een geslaagde vakantiedag zat er op.
Voor iedereen die naar Texel gaat: een avondje Klif 12 is een echte aanrader.
www.klif12.nl

Geen opmerkingen: