vrijdag 17 augustus 2007

2 dagjes antwerpen




na een klein defect in de stuurautomaat is de rust en het onthaasten tot een hoogte punt gekomen, haast, wanneer weg kennen we niet! na een heerlijk nachtje tot laat.... was het eerst ochtend gym, een km of 7 hardlopen naast de schelde, eerst over de kupkes en erna over het troitoir terug. geweldig om rond 1100 gedouched en met verse broodjes in de kuip van de zeerob te zitten wetende dat het 'moederkes'dag is in antwerpen. we speken met mapa af dat we na de concertmis met opera (mientjes overlijdenszang)in de st paulus' naar de stad zouden komen. Eerst bakkie koffie met fotoserie op de Grote Markt. hierna volgt een heerlijk tijdje slenteren door de stad met vele winkels en gevels. Mapa kennen de stad en de antwerpenaar van haver tot gort, mientje kent volgens ons iedereen en pa kent er ook vele. In de middag gaan we een lekkere salade nuttigen met warme gamba's, overheerlijk!!, natuurlijk een glaasje wit erbij.
's Avonds diner aan boord van de zeerob op basis van wat hebben we allemaal aan boord. Vanwege de feestdag (maria......?) zijn namelijk de meeste winkels dicht, in ieder geval de supermarkten.
Donderdag is een heerlijk lummeldagje. Naar de watersportzaak, koffie bij de buren. De buren zijn een dagje thuis want Hanneke en Trudis zijn een dagje in Antwerpen en komen 's middags met de meisjes lunchen aan boord.
Tegen een uur lopen we de stad in en nu zijn alle winkels open. We halen ons hart op, maken foto's van allerlei dingen die we zien voor de boerderij, halen ons culturele hart op in een galerie/museum met allerlei 'vrije'beelden en schilderijen, steken onszelf deels in het nieuw in de Dieselstore, lunchen en een ontzettend leuk tentje met heerlijke boterhammekes, nemen de nodige cappucino's en bollekes en besluiten nog een dagje bij te boeken in het Willemdok.
's Avonds is het diner bij de helena, een heerlijke nasi schotel, hierna een wandeling waarna we nog de pc van leo pimpen en enkele 'handigheidjes' installeren, helaas lukt niet alles (usb-serieeel) maar de machine draait weer als een zonnetje met zijn staartloze muisje. tijdens de vorige avond vertelde ma/mientje veel over allerlei kennissen/familie. maar het verhaal voor tante liesje en haar spinnewebjes op haar 78e werd toch wel mooi gevisualiseerd met "black widow".
na deze avond heeft dianne een lijstje gemaakt to-do zeerob (allerlei zaken die het 'huiselijker' maken.


Geen opmerkingen: