maandag 6 augustus 2007

een dagje texel en dan naar ijmuiden

een rommeldagje , de vriendjes/vriendinnetjes bleven allemaal. helaas pindakaas de kinderen waren gefopt alle ouders hadden de kids meegenomen het eiland op waardoor wij alle 3 de kids tot een uur of 4 in de boot hadden. wij lazen lekker en fietsten nog even naar het dorp. een heerlijk luier dagje, 's avonds liep de haven weer stampvol met bootjes, vind dat er op het type B... een toeslag geheven moet worden.

maandag zijn we na boodschappen ed de texelstroom op gegaan, 1200 lagen we lekker aan de wind, het was al 30 graden in de haven. daar de stroom naar binnenliep en wij naar buiten moesten waren we ruim 4 uur aan het kruisen voordat we de kop bij julianadorp rondden. toen begon het op te schieten en liepen we rond 2030 ijmuiden aan. al met al een uurtje of 1,5 gemotord om toch de gemiddelde 5 knoop te halen. wat byzonder was vandaag was het imposante windmolen park voor de kust hier bij ijmuiden, in 25 meter diep water deze kolossen. mooi is anders.............. maar ook wij hadden 's avonds 7 apparaten aan de 220, anders konden we morgen de dag niet doorkomen.
annick stuurde zeer netjes de box in hen had vandaag bijna 2 boeken uitgelezen. kortom een heerlijkdag je zeilen met maar één bui van 3 uur.

Geen opmerkingen: