maandag 12 augustus 2019

Dagje Salcombe

Weer zo’n dag met matige beweging, matje op de grond en de workout van de crew gaat gesmeerd. We tikken de 1,30 aan bij het planken! YES de strakke buik komt eraan. Nu de zure benen nog, door mijn Achilles lopen we veel minder dan voorheen en hier in de heuvels is rennen een uitdaging als je van het vlakke land houdt/komt. 
In de ochtend paar belletjes en klusjes en dan met de rubber naar de stad is het plan. Maar als we willen gaan.... shit regen!! Dus de watertaxi op VHF12 opgeroepen, wat een luxe in een droog bootje. Aangekomen blijkt het een overvol landschap van dingies te zijn, zie foto....soms kan er een niet uit of liggen er een paar droog. Ben blij dat wij met onze rubber er niet tussen liggen, dit was snel en eenvoudig.
  











De stad is toeristisch maar fraai, goed onderhouden en ook de historie is op alle plaatsen geïncorporeerd in het stadje. Zou de gemeente Friesland eens moeten komen kijken! Voor Heeg zou het een welkome aanvulling worden, nu wacht men op onze Chinese toeristen “Lake District Amsterdam”. 
















We genieten van alle activiteiten en lunchen aan de river waar we vol tussen de palmen zitten, ondertussen worden de plannen voor de komende dagen gemaakt. 


Ineens terug of nog een plaatsje, ergens is er onrust...de 23e zouden we terug zijn ivm verjaardag Paul en een DD van Dianne die start. Weer op de iPhone bekeken, woensdag en donderdag forse ZW-er 15-25 knopen. We gaan woensdag richting Eastbourne. In Eastbourne is het goed liggen en kunnen we hardlopen, wandelen en fietsen...jawel vlakke kust (beachy head). Daarna kijken we naar het weer en jumpen we in 1 of 2 trajecten naar Amsterdam, planning 1-2 dagen daar en dan via Andijk, Hoorn naar Stavoren. 

En morgen? Wellicht nog een dagje Dartmouth.

Vanavond nog even een afsluitende toer over de rivier hier in Salcombe. Wat enorm veel (mooie) boten Het voelt voor ons als Nederlanders toch wat vreemd dat al die boten hier onbewaakt liggen. t Kan kennelijk..

Geen opmerkingen: