donderdag 5 juli 2012


Vroeg! Ja we gaan oppad richting Jersey, zo'3waypoints en zo'n 30 mijl te gaan. De wind is zuid dus het is ruime wind met stroom mee, vertek 10.00. Even tanken en dan zeildag 2, granville was een aanrader waar veel gewandeld en gefietst hebben. Len en annick waren zelfs van de kaart gefietst. Door de pittige wind liep er een sterke zwel de haven on waardoor de uren bij/met hoogwater hobbelig waren. Annick nam het besluit om achterstevoren in haar bed te gaan liggen, dat sliep tenminste!!!
We genieten van de franse broden, zalig. Het zeiltochtje ging een uur of 2 prima, hierna gingen we onder de 5 knopen en toen zijn we op de tor verder gegaan. Om 1400 waren we voor de wal, drijvende steiger, aan de zee kant van Jersey. Om 1700, uk tijd konden we de haven binnen en zouden we dit mondaine eiland kunnen bezoeken. Vanzelfsprekend waren annick en lennard al een uurtje de stad gaan verkennen. 
We kregen een mooie langssteiger toegewezen wat een luxe is om op/af te stappen. Na een rondgang door de stad besloten we na het eten in een cafe, mail te checken en een heerlijk bakkie te nemen.

Geen opmerkingen: