zondag 22 juli 2012

Laatste dag, IJmuiden=>Muiderzand

Na een gezellige haven in Zilt aan het strand met de ondergaande zon trokken wij naar de Zeerob na een lange strandwandeling. Doel was om de dag om 0730 te starten hardlopen en strandwandeling, hierna lekkere verse broodjes. Voor het het wegvaren gaan we even fors los in de boot, nu hebben we nog "stopcontactenstroom" voor de stofzuiger.
Rond 1000 gaan we door de IJmuidersluis, volle bak en hierna varen we onder het genot van een mooie zonnetje richting Muiderzand. De boot wordt "zee-onklaar" gemaakt, kotterzeil eraf, allerlei werplijnen/looplijnen etc. Hierna werd er fors geschropt, heerlijk dan zo'n dekwaspomp. Na deze poetsklus werd de boot binnen gesopt en de was verzameld, mazzel, kids hadden hem al zelf meegenomen. Met Victor gesmst of hij even kwam eten, jawel, gezellig! Om 1600 in de haven, Volvo vol geladen, fietsen, rubberboot etc..... gelukkig zat de skibox nog op het dak van het ritje naar St Malo.
Het was een geweldige vakantie, log staat nu op 6.200! op 2 dagen na zuidenwind, 2 zondagen en verder veel droge dagen met af en toe een bui. Schip heeft zich prima gehouden, enkele kleine verbeterpuntjes ontdekt :), ook prachtig advieslijstje van de vorige schippers, handig.
Dank alle bemannigsleden van de afgelopen 5 weken voor deze mooie reis naar de Kanaal Eilanden, volgend jaar............

Geen opmerkingen: