dinsdag 3 juli 2012

30 juni naar st Malo

Om 1200 vertrokken, skibox op het dak en rijden maar. Een strakke planning en geweldig snelle route brengen ons via antwerpen, lille, rouen naar st malo. Net binnen d e8 uur rijden komen we aan in de ommuurde stad. Een erg gezellige indruk geeft dit historische stadje, al hoorde we later dat het na de oorlog herbouwd is. We boeken in hotel Elisabeth op 5 hoog in super mooie sfeervolle kamers. Hierna gaan we op zoek naar een restaurantje. Dat is geen probeleem, of eigenlijk wel. Wat een keuze, wat een leuk stadje en wat een vakantiegevoel! We belanden in een heel gezellig propvolle bistro waar we allemaal aan de vis gaan oesters, mosselen, zalm, witvis smullen maar. Na afloop st malo by night nog verder verkend en toen naar ons knusse hotel.

Ontbijt was weer een feestje in de prachtige sfeerfolle kelder van ons hotelletje. Daarna richting de Zeerob. De mannen liggen in een haven net naast st malo:les sablons. De boot is schoon, bagage op het dek en we zijn allemaal blij elkaa en de boot weer te zien. Gezamemlijk nog een kop koffie en dan gaan de mannen terug (met krassen op de auto die we in st malo hebben opgelopen (.....) en wij lekker rommelen op de boot. We maken een wandeling over de rotsen en zijn diep onder de indruk van de prachtige baaien, bootjes, het enorme verval etc etc. Lunchen doen we bij de creperie, en 's avonds lopen we naar st malo voor weer een geweldig diner! Dat gaat wat worden deze vakantie. Met ook nog drie verjaardagen die gevierd moeten worden.

Maandag vertrek vanuit st malo met bestemming Granville (na hardlopen, boodschappen op de fiets en dit alles in de regen..)Dit eerste tochtje zorgt voor de nodige spanning aan boord. Stroom, tij, alle rotsen in de baai, rode lichten die ineens branden etc etc. Maar ook dit komt weer goed. lennard slaapt z'n roes ondertussen uit, Annick ook in het voor onder en zo komen we 5 uur later ( eerder kan niet, want anders kunnen we niet naar binnen) aan in Granville. Ht water is net hoog genoeg om over de drempel naar binnen te varen. De metergeeft 1,9 aan en wij zijn 1,7!. Weworden door drie man opgevangen met deze stroom en de wind en dat was wel heel prettig!

We liggen met zicht op de haveningang en zien het water stijgen tot7,6 meter boven de drempel. En daarna wee dalen tot ruim twee meter onder de drempel. de haven is een soort havenbak waar omheen alles droogvalt. Het fascineertons enorm. 
's avonds een flinke wandeling gemaakt en besloten om te blijven liggen.
Dinsdag een heerlijk dagje, uitgeslapen, ontbijt met door lennard gehaald brood )en alle (winkel) straten van Granville gezien. En Lennard en Annick per fiets ook nog de rest. Diner aan boord met verse Bretonse garnalen. Een heerlijk dagje en nu rekenen aan de tocht van morgen. Jersey staat op het programma

Geen opmerkingen: