zondag 26 juli 2009

van Poole naar Yarmouth

Na een avondje rikken gingen we allemaal te kooi. S'ochtends vroeg opstaan, en om 9u vertrokken we richting eiland wight. We voeren halve wind en Dianne haalde de 8 knopen. Toen onze schipper buiten kwam, was het bonje. We voeren vlak langs needles, we konden de groeven tellen. Lennard viste nog even achter de boot, maar vangst was er niet. Eindelijk aangekomen in Yarmousth op het eiland Wight was het 12u. We kwamen er achter dat we aan een stijger waren gelegt die doodliep dus vol enthousiasme pompte dianne de rubberboot op, terwijl papa haar vrolijk aanmoedigde. Lennard viste rustig door, en iedereen lag een boekje te lezen, tot onze Len heel hard BEEEEET riep. Het was een groote harder. Door Lennards angst voor vissen schoot hij uit zijn handen en brak de haak af. Weg harder. Dan maar aan de tonijn uit blik vanavond. Rond een uur of 3 stapten we in de rubberboot en lieten we papa naar de overkant roeien, de stroming stelde niks voor, maar klagen deed ie wel. Het was een leuk, gezellig dorpje. Lekkere Paté gekocht, en kaasjes. We zijn nog bij een koffiehuis wat gaan drinken, een chocomelk speciaal met marsmello's en slagroom en chocola. Heerlijk. Dianne nam een thee en Scones met cloded cream en jam. Dat vond lennard om te smullen.

Terug op de boot ging lennard weer vissen en de rest ging even lekker een boekje lezen, Annick en Dianne deden net een oogje dicht toen Lennard binnen kwam stormen om te borrelen. Dat moet dan maar. We hadden heerlijk genoten, en wouden nog een potje kaarten, maar daar kwamen we niet aan toe. Want papa was zo koppig en wou niet meer met ons kaarten, omdat we hem een beetje aan het pesten waren over het 'avontuur'in Dusseldorf. Na een goed gesprek over het leven zijn we toch nog gaan kaarten. Lennard ging even bij zijn vissen kijken en toen was het goed mis. Hij had zijn hengel over boord gestoten en had zijn lijn openstaan. Door de harde stroming dreef de hengel binnen een mum van tijd de haven uit. Papa en Lennard hadden de dobber nog proberen na te grijpen, maar Lennard greep mis?!?!?
Na een tijdje flink balen is zijn humeur weer redelijk op pijl. We gaan nu lekker aan de tonijn. We hadden liever een harper, makreel of zalm gehad, maar dat zat er niet in.

Gepubliceerd door
Annick

Needles:



Geen opmerkingen: