maandag 30 juli 2007

eerste dagen vakantie


Na om 1500 staveren te hebben bereikt zijn we aan boord gegaan. Gelukkig heeft de windkracht 8 van afgelopen dagen geen schade aangebracht. Het voelde goed toen we staveren bereikt, ook de navigatiekaarten en het vlot lag bij de havenmeester klaar. Kortom, inladen en vertrekken! Helaas hield een noordwester 6 bft ons nog tegen, even inslingeren maar. Zondag om 0600 zijn we opgestaan om het hoog vanaf 1000 bij harlingen te halen, vroeg maar heerlijk, af en toe een koppie van de kinderen buiten. Lennard douchte nog even, wat een luxe zeg.
De tocht naar terschelling loopt voorspoedig, nog even een kotterzeil dat we binnen moeten halen omdat het aan het uitrollen is. Rond 1430 bereiken we terschelling en krijgen een plekje van ruim 13 meter toegewezen, met de nodig handjes hulp ging het prima. Ook maarten, 2e werfbaas zagen we nog even op de steiger, was blij met het enige mooie schip in terschelling te hebben gebouwd.
Maandag een luierdagje, stukje hardlopen, eindje wandelen en lekker bij de walvis lunchen. software aansluiten, helaas software te oud en pc neemt eea niet andere genomen, navigatie software doet het maar de upload naar de atis nog niet, jammer.
vanavond aan tafel besloten dat we vannacht gaan varen naar brunsbuttel, tocht van 160 mij. morgen om 0300 op ivm het uitgaand tij!
Iedereen raakt lekker ingedraaid.

Geen opmerkingen: