zondag 15 juli 2007

2e weekend

vrijdagavond even aanboord voordat we naar het etentje bij trudis en eric gingen ter ere van dianne's verjaardag. heerlijk potje nassi en de kinderen genoten van de sloep die voor de deur lag te pronken. na een glasje of wat werd het laat en vertrokken we naar de zeerob.
we waren onder de indruk van de afgewerkte lijst die de werf gerealiseerd had, veel zaken die we hadden opgemerkt waren opgelost. nog enkele puntjes de komende week en het schip is 99,9 % gereed voor de reizen.
Zaterdag voeren we richting stavoren waar dianne voor het eerst probeerde aan te leggen in een smal kommetje met windkracht 6 op de kont. Hier zijn de stootwillen voorzien van een zachthoesje zodat het blauw langer blauw is.
De sluis was leeg, geen wonder, 26 knots. Gelukkig werd er geroepen, geen lolletje blij dat we binnen zijn. Alleen de sluiswachter begreep ons. Het hijse was een 'spannende' aangelegenheid we moesten 3 keer terugdraaien omdat de keien in zicht waren en ik de lijnen in de war had, maar hierna lukte het! Na deze stress en spanning gingen we met 2 reven en kotterfok het sop op om de kop van de zeerob fors in de golven te drukken zodat we 'zeker' zijn dat het droog is bij de ankerkluis. Nadat het schip zijn rust vond en ook wij weer genoten (duurt ff na zo'n hijsklus) van het gedrag van het schip. Na een uurtje aan de wind draaiden we naar Makkum waar we een heerlijk biertje namen in de zon achter de Vries Makkum.

Zondag voeren we om 1000 richting zuiden met een prachtige wind, 16 knots, knik in de schoot een sog van 7,3. bij staveren was het donker en regenachtig en zijn we lekker een paar uurtjes voor anker gegaan.

Geen opmerkingen: