dinsdag 31 juli 2007

dinsdag 31 juli

Na nog een uurtje geborreld te hebben met maarten, van de breehorn kropen we te kooi om vroeg weer uit de veren te gaan.
vanochtend om 0300 zijn vic, dianne en ik opgestaan om de stroom uitlopend te nemen ri. brunsbuttel. na een goede start waren we de slenk in gedraaid, 25 knots over het schip, lippen ruim 8,5 knt. helaas begreep dianne niet dat de tonnen aan de andere zijde lagen en kreeg ik het al de lichten niet snelgenoeg onder controle, het was dan ook afgaand tij. Voor de 1e rode ton in de slenk besloot ik het roer om te gooien en terug te gaan, beter ten halve................
Bij terugkomst in terschelling besloten we om om 0400 aan de pomp te gaan liggen, we lagen nog niet goed en wel vast toen er 2 agenten vic aanspraken. vic was onderweg naar het TV weerbericht. ook dianne en ik werden kort verhoord waar en hoe deze actie te plaatsen. dit in het kader van de extra strenge controle door de drugsvangst van vorige week.
Terug in bed en de wekker om 0800, helaas werden we om 0745 luid wakker gemaakt door "u kunt tanken"en dan 5 keer kei-hard!
de dag lekker gelanterfant zijn we om 1530 wederom vertrokken, kids in zeilpak met vestjes en 2 van de 3 een pilletje. rond 1930, net toen we de koers verlegden richting brunsbuttel moest vic zijn gebakken eitje aan de vissen geven. dit was een kleine verstoring van het programma. na een uurtje verder varen is er besloten om om te draaien richting vlieland!
Max. speed van een golf vandaag ruim 11,6 kn. een goed oefendagje zullen we maar zeggen. om 2030 in vlieland aangelegd waar len lekker voor ons spagettie kookte.

Geen opmerkingen: