zaterdag 27 augustus 2016

Dartmouth-Cowes

Hester support bieden gaf ons de gelegenheid nog een dag of 2 in Dartmouth te blijven, de enige reden volgens D om mee te doen met deze tocht. EN Jawel, het is ook volgens ons het mooiste plaatsje aan de Engelse kust, de rivier opvaren met de rubberboot is leuk. We varen langs Philip & Son’s werf en zien ‘vergane glorie’, het is onvoorstelbaar zoveel bootjes aan pontoons , ankers en moorrings liggen. Hier moet een goede handel voor knippen en scheren mogelijk zijn. Wandelen door Dartmouth, lunchen in Kingswear en varen naar Dittisham om mosselen te eten…..het leven is goed. Het liggen is een groot feest, de rivier monding leeft en straalt watersportplezier uit.
Hester zetten we af om 0700 en gaan direct hardlopen, om 1500 horen we dat er geen pomp was….morgen. Gezamelijk besluiten we dat wij om rond 2000 weg te varen richting Cowes, hier zou de laatste avond zijn van ‘t dorp, dit willen we niet missen. En daar vind dan ook de Wight-party plaats. Altijdlastig gaan terwijl er nog iemand met stukken ligt, maar slepen naar Cowes zag Hester niet zitten…..omdat ze dan ook geen stuurautomaat, geen plotter hebben...want geen stroom. En 100 mijl op de hand en in de nacht is dan lang.
Na een uur of 4 zeilen valt de wind weg en motoren we richting Cowes, regen, veel schepen/vissers onderweg. De zonsopgang is mooi en we krijgen hierna een kleine wereld tot aan de Needles, op de Solent trekt het weer op en wordt het warm. Bij het binnen varen van de River Medina horen we roepen en fluiten, ‘t dorp heeft ons al in de smiezen. We draaien een rondje als groet en gaan diesel & water tanken waarna we genieten van de rivier en al het leven op de kade. De Shaula verhaalt een schip en we liggen mooi tegen het pontoon. Rubberboot hangt in de davits en wordt klaar gemaakt om gelanceerd te worden. We gaan met Paul & Yvonne een biertje drinken in Folly’s Inn aan de overzijde van de rivier.
Om 1845 is er drukte op de steiger, veel Cobb’s in actie en om 1915 staat de steiger vol en zijn we net een spaans “wit dorp”, ik met de bermuda van de “Anne”. Na een song van Leon met luid het refrein volgt een speech van Paul en Yvonnen waar ze de dorpelingen beschrijven en bedanken. Na deze lullepot mag ik het dorp even toespreken en delen D & ik kaarten uit met een persoonlijke noot voor ieder schip. Om 2230 gaan de luiken dicht……..morgen om 0800 palaver voor Eastborne.

0800 Palaver, 60 mijl te gaan, weinig wind maar een dag met veel zon. We genieten van het weer en varen vele uren met de Code 0 en bewonderen de krijtrotsen. Om

Geen opmerkingen: