donderdag 2 juli 2015

laatste dag in de 3HoekNoordzee

vanaf Farund naar Aalborg was geweldig, de hele 120 mijl voeren we voor de wind met eenuitgeboomde genua. Het liep tussen de geweldig, om 0530 heb ik samen met Gerrit even grootzeil gezet en hierna liepen we weer boven de 6 knots. Na Skagen was het pal tegen de wind en was het de motor die ons naar Aalborg moest brengen, echter om 1900 waren we bij de ingang van de fjord naar Aalborg. We besloten om naar Hals te gaan, volle haven en geen havenmeester te vinden, echter Henk maakte een praatje met de patattent en zij gaven ons het mobilenummer. Voicemail en een sms zorgde voor een telefoontje. Gerrit nodigde ons uit op een "hartigepannenkoek met ijsje" bij het familierestaurant Klump. Hierna naar de Zeerob voor een Latten en koffie.
Om 2130 had ik met de havenmeester een afspraak, vertelde dat we voor 1000 de trein moesten hebben! De aardige man belde een klant, deze was er in 10 minuten en verplaatste zijn Finngulf 39 naar een walletje zodat wij om 2200 geweldig mooi in een box konden liggen. Na het schip vast te hebben gelegd voor een stormpje 10 Bft trokken we de laatste champagne open.....taxi beteld om 0700!!!!
1.300 mijl vanuit Muiderzand naar Halls
GEEN stukken, 2 kleine reparaties aan AIS/VHF uitgevoerd. Beide lagen aan slechte contacten in de bedrading.
In Okney 19 schepen vd 44, In Farsund 33 schepen vd 44
Schade, kleine kras opgelopen in Den Helder

Conclusie van Gerrit, het schip is zeer confortabel en heeft het ons makkelijk gemaakt.
Gezamelijke conclusie over de tocht der tochten, fraai, jammer dat je een tijdshedule hebt met vaste havens wat het gebruik van je motor erg bevorderd. 
Mooiste momenten: dolfijnen!






Geen opmerkingen: