woensdag 29 juli 2015

28 juli

's Ochtends eerst lekker hardgelopen. nou ja lekker.. Het viel ons allbei zwaar na een weekje met veel feesten, autorijden en weinig beweging. Het leuke is dat je ongemerkt weer veel ziet. Prachtige appartmenten complexen in oude pakhuizen en daartussen nieuwe jachthavens.
Na het ontbijt een plan gemaakt. We hebben onze fietsjes waar we enorm veel lol van hebben en daarmee gaan we op pad. Al fietsend richting centrum komen we ongemerkt al langs veel bezienswaardigheden. Robert zorgt nog voor veel hilariteit als hij nietsvermoedend het plein op rijdt bij de Amalienborg (residentie kon. familie) waar het behoorlijk  druk is. R ziet ruimte en fietst vrolijk verder op een ineens leeg plein, totdat er ineens een agent begint te schreeuwen en helemaal uit ziijn dak gaat. Bleek dat het bijna tijd was voor de wisseling van de wacht. R is zich van geen kwaad bewust en keert vrolijk om.....lol alom bij de  omstanders.
Tussen de buien door is er best veel zon en genieten van het mooie Kopenhagen. Bekijken Christriansborg een heel mooi complex waar ook het parlementsgebouw zit (en Borgen is opgenomen). Als  het gaat stortregenen gaan we lekker binnen lunchen (smorrebrod met haring..). We fietsen door Christianshaven, bezoeken als het gaat regenen ' the North Atlantic house' en bij de volgende bui het Danish  Architecture  Centre met een cafe in een serre die boven het water hangt en met een spectucalair uitzicht. Dan vinden we het wel even genoeg geweest en fietsen we richting  boot om even lekker te chillen (die we niet meer droog halen...). 's Avonds hebben we onszelf getrakteerd op pizza in een leuk tentje aan de nyhaven en 3 afleveringen house of cards...





Geen opmerkingen: