woensdag 22 februari 2023

Lanzarote-Tenerife Santa Cruz

 3-14 Februari Nederland
 
Naast een paar zakelijke afspraken (o.a. de winterbijeenkomst BreehornZeilers , ALV & Mark Slats) voor Dianne en mij was het hiernaast een weerzien van grote delen van de familie (kinderen, oom Piet) en Zwaantje werd 85 jaar!
 
We zijn de 2e van Arecife naar Puerto Calero (Lanzarote) gevaren van waaruit we vlogen. De dagen voor vertrek stonden in het teken van herhalingsduik en nog 2 echte duiken. Heerlijk! We kregen de smaak weer te pakken.  Een mooi stukje Lanzarote waar het heerlijk toeven is, we doen niet te veel en hoeven ook niet te veel. Zo’n trip naar huis is een redelijk gedoetje.
 
Bij terugkomst in Puerto Calero hebben we met Frank en Lottie afgesproken, zeilers in hart en nieren. Helaas komt er door diverse redenen niets van het zeilen en gaan we met zijn vieren een paar hoogtepunten aan de zuidkant van het eiland bezoeken. Makkelijk zo’n auto, hierna maken we van de gelegenheid gebruik even door de Lidl een volle boodschappentas te scoren. ’s Avonds genieten we van een heerlijke Curry op de kant. Mocht je ooit in Puerto Calero komen dan is de Vietnamees zeer aan te bevelen.
 
Lanzarote-Tenerife
Na een gezellige dag was het een dag van voorbereiden op een ruime 140”, da’s ook een nachtje door. Ik maak ’t schip in orde en Dianne maakt een paar maaltjes in het voren. Rond 12.00 uur worden we door Frank & Lottie uitgezwaaid en maakt Frank een mooie fotorapportage. 
 

We kruisen sportief onder Lanzarote door en gaan aan de wind richting Tenerife. ’s Nachts gaat het ijzeren zeil een tijde erbij omdat we rond de 5’ wind hebben, echter rond 0400 krijgen we zo’n 10-15’ wind en speren we geweldig mooi naar Tenerife, zon, zon en nogeens zon. Geweldige tocht. De nacht verloopt prima en we komen redelijk uitgerust in het caranavalgedruis van Santa Cruz. Dianne krijgt van de havenmeester te horen wat zich wanneer zich afspeelt en na een outfit gekocht te hebben gaan we in het feestgebeuren op.
 
 
Santa Cruz
Social Event, we spreken meerdere bekende schepen. Bruce leggen we uit hoe de Iridium Go Werkt, Long Silver John spreken we lang over mogelijk wisselen van verzekeraar. De Skellig brengen we conform belofte een Breespraak en hebben er een gezellige borrel. De dinsdag wordt de Zeerob even bewonderd en krijgen wederom een mooi compliment. De Skellig is een van de door Orca’s aangevallen schepen, verhaal is te lezen in de komende Breespraak. 
Zo liggen we in Arecife en spreken geen bekende en hier liggen er al 3 om ons heen, geinig.
 
Carnaval
Santa Cruz viert het op 1 na grootste carnaval ter wereld, het is een echt straatgebeuren. Veel, heel veel muziek! We horen de muziek goed in de boot ondanks de oordoppen, het is hard, zeer hard. We bekijken de uitgedoste mensen en even googlen levert ons informatie hoe eea er in Santa Cruz aan toegaat. Als man ga je gewoon als vrouw verkleed! 
De optocht duurde zo’n 3,5 uur en er waren naast de tiental prinsessenwagens alleen maar loopgroepen met muziek. 2023 was had het thema New York, wij genoten van het schouwspel. Foto’s spreken voor zich.
 
DIY
Afgelopen dagen is er gewerkt en geklust! Dianne moest een belangrijk advies uitwerken en ik mocht de watermaker uitproberen. Na alles dubbel checken en een enkele koppeling opnieuw monteren, slangenklem nog een klepje…..MAKEN we ons eigen zoetwater uit zout water. Hoe gaaf weer. 
De woensdag mocht ik een rubber van een lewmar raampje vervangen, het liep gesmeerd…tot er 1 rvs boutje dol draaide. Dan moeten we uitboren, uit elkaar slaan, draadje tappen, boutje op maat zagen…… Een eenvoudig klusje werd een stevige klus, maar done!
 
La Gomera……….
next stop
 
 
Zwaantje 85, Nijkerk
 
Zuid Lanzarote
 
Frank & Lotty
 
 
Mooi!
 
Mooi!
 
Mooi!
 
Santa Cruz Tenerife
 
Santa Cruz Puerto Tenerife
 
R&D in cognito




 
Rode Afro….
 
 
 
Muziek Theater
 
Gave print van een plant

Geen opmerkingen: